ποιοι ειμαστε

η ιστορια ΜΑΣ

Ο Αθλητικός Όμιλος Ελαφοτόπου ιδρύθηκε το 1971. Κινητήριος δύναμη του συλλόγου ήταν τα μέλη της Οικογένειας Γκράτζιου, ο αείμνηστος ιδρυτικός Πρόεδρος Μενέλαος Κικόπουλος και πολλοί χωριανοί όπως ο δάσκαλος Γιώργος Ζινδριλής.

Με κινήσεις της Οικογένειας Γκράτζιου και του Μενέλαου Κικόπουλου, και με δωρεές εκτάσεων από Ελαφοτοπίτες, τη δεκαετία του ’70 δημιουργήθηκε το Γκράτζιο Αθλητικό Κέντρο στην πλαγιά απέναντι από το χωριό. Το 1996 έγινε η προσθήκη του γηπέδου μπάσκετ, το οποίο ανακατασκευάστηκε το 2015, ενώ το 2006 ανακατασκευάστηκε και το γήπεδο ποδοσφαίρου.

Το χωριό μας

Ο Ελαφότοπος είναι από τα παλαιότερα χωριά του Ζαγορίου, και το 2ο ψηλότερο στα 1150μ. Πρώτη φορά ο οικισμός του “Τσερβαρίου” αναφέρεται σε αυτοκρατορικό χρυσόβουλο του 13ου αιώνα, ενώ θεωρείται ότι η πρώτη κοινότητα δημιουργήθηκε γύρω από το Μοναστήρι της Παναγίας ήδη τον 11ο ή 12ο αιώνα.

Η πλήρης ιστορία του χωριού αναγράφεται στα δύο βιβλία του πρ. Προέδρου του Α.Ο.Ε., Μενέλαου Κικόπουλου, “Ελαφότοπος – Ιστορική Μονογραφία (1991)” και “Ελαφότοπος – Λαογραφία (2000)”.

Σημαντικές ημερομηνίες

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Locavit liberioris possedit
Diremit mundi mare undae
Spectent tonitrua mutastis